Почетната колекция на Версаче – Пролет/Лято 2018

Responsive image

Тази година отбелязва 20-ата годишнина от бруталното убийство на Джани Версаче през деня в Маями Бийч. За пръв път, откакто Донатела е поела творческа насоченост на компанията, тя извади директно от архивите ключовите отпечатъци и фигури от 1991-95 г., периодът, в който се видяха някои от най-емблематичните колекции на Джани Версаче: Vogue, Warhol, My Friend Elton, Икони , Барок, Анималия, индианци, Tresor de la Mer, метални мрежи и пеперуди. 

От всеки от тези мотиви за печат Donatella Versace преработи и интерпретира блузите, якетата с квадратни рамене, гащите, костюмите, корсетите, окопите, мини обвивките и маскираните поли. Да не говорим за високи тайни дънки, лого на тигани, фланелни пакети и ботуши със стилизирани ботуши. Едно парче - черно-бяла бална рокля, носена първоначално от Наоми Кембъл в колекцията "Индианска Америка" (Fall '92) - беше извадена буквално от архивите носена от Наташа Поли. Наоми се появява в златна верижна поща (Metal Mesh, Fall '94), придружена на финала от Карла Бруни, Синди Кроуфорд, Клаудия Шифър и Хелена Кристенсен, под звуците на "Свобода на Джордж Майкъл. Работата на Джани Версаче беше невероятна заради чувството му за хумор, любовта към историята, смелост и яростен сексапил.

 

Ние отдадохме почитта си  не само към неговия артистичен гений, но и на това кой беше той като човек и най-вече като мой брат. Джани беше изключителен човек и празнуваше всеки един ден, сякаш беше необикновен и  как винаги гледаше на живота с усмивка на уста.

Всяка година Джиани живееше, за да твори: през цялата си кариера, той създава колекции, които до ден днешен са смятани за културна референтна точка и вдъхновение за мнозина. Би било евъзможно да събера целия свят на Джани в една колекция, затова реших  да почета наследството му със своите любими отпечатъци.

Тази колекция е за теб, Джани.”

Донатела Версаче

 

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара