Банският на бъдещето

Ако искате да се борите срещу замърсяването на  моретата и Световния океан, единственото което трябва да направите е да отидете да поплувате. Най-новата  иновация в технологиите е насочена към модата и представлява удобен за носене бански, който в действителност абсорбира замърсителите от водата.  Екип от инженери от Калифорнийския университет са проектирали материя, който отблъсква водата и попива вредните частици в нея, като задържа до 25 пъти повече от собственот си тегло. Това е един напълно нов и революционен начин за борба с глобалните екологични проблеми, а за да сме част от това полезно начинание е нужно само да се позабавляваме на плажа.

Материята, от която е изработен иновативният моден продукт е изключително фина и лека, но същевременно силна , устойчива и ефективна. Екологичният бански филтрира водата около плувеца чрез множеството пори, които притежава и задържа замърсителите вътре в себе си. Може да се използва 20 пъти преди напълно да се насити и да стане нефункционален. След това банският трябва да се рециклира и да се замени. Материята не изпуска замърсителите, докато не се загрее до 1,832 градуса, като по този наичин не застрашава вашата кожа и здраве.

Високотехнологичният бански костюм е изключително удобен за носене. Проектиран е спрямо  формата и ергономичността на човешкото тяло, а материалът позволява да се носи от всеки, независимо от формата и стила. Банският костюм притежава уникална визия и дизайн и ще бъде на разположение за закупуване съвсем скоро. Благодарение на високо рециклируемите материали, с  евтина производствена стойност, които го съставят, се предвижда да бъде и на съвсем достъпна цена.

 

 

Автор: Мая Колева

Снимки: Интернет

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара