Zuhair Murad Couture Fall/Winter 2017-2018

Фигурата й наподобява статуетка, талията й е тънка, а главата й –високо вдигната: момичето Гибсън, ключова фигура от края на 19 век, красив идеал, символ на модерността и силата. Същата тази фигура стои и в основата на колекцията Zuhair Murad Couture 2017-18, внасяйки усещане за елегантност еднакво вечна и дълбоко вкоренена в своето време.

Тази колекция  играе с двойнствеността между силата и деликатността. Текстурите и десените са съпоставени, за да изразят  усещане за контраст:  периферии, украсени с щраусови пера, перлени пръстени, които се вълнуват при всяко движение, бродерии от пайети, намигване към сила  Арт Нуво. Подробностите, включващи нагънат тюл придават въздух и усещане за романтика дори на  най-сложните парчета.

Тази декоративна атмосфера е усукана с копринени кадифени пластове, болера, флиртуващи  поли и момчешки панталони, за да облича тялото в движение.

 

Палитрата, сиво-зелено, прахообразно розово, кремаво, слонова кост и въглен предлага усещане за съвременност и вечно подновен такт. 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Снимки: Alex Manchev

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара