Dior couture ss2017 - Tokyo

“В тъмнината ще видим ясно, братя мои. В лабиринта ще намерим правилния път. “- Анри Михао

Лабиринта: Неправилен, почти непроницаем, като тайна градина. Това е имиджът, вдъхновявал Мария Грация Чиури. Очарована от безбройните интерпретации, в които тази архетипна форма се е въплащавала през вековете, тя я въвлича в света на Диор. Приличащ на навлизане в лабиринт е начина, по който се поръсват цветята, растенията и алегоричните образи, формиращи колекцията.  

Тук се появява и въображението на Кристиян Диор, който пише за тях: "След жените цветята са най-божествените творения. Те са толкова деликатни и очарователни, но трябва да се използват внимателно.”

/

Резултатът е вечерни рокли в променливи, нежни тонове (лилав, син, розов, сив), които предизвикват смяната на сезоните и самия живот. Клод Лалан, от своя страна, представя бижута под формата на цветя, бръмбари и пеперуди приземяващи се нежно върху телата, готови за пролетта.

.

Мария Грация Чиури прегръща изкуството на гадателство, украсявайки с него творенията си: бродирани звезди се открояват върху златисто оцветен тюл докато символи таро са ръчно рисувани върху полите на дългите рокли.

,

Това пътуване се ръководи от желанието за красота, където загубата на себе си е необходима стъпка към предизвикателство и развитие. Мария Грация Чиури всъщност е вдъхновена от дизайна, в който през 1953 г. мосю Диор изрази своята привързаност към Земята на изгряващото слънце и нейните традиции: роклята Jardin japonais с черешови мотиви, ефирни рокли, които загатват извивките на тялото, са украсени с деликатни бродирани цветя, съчетани с мотиви на птиците, изразяващи срещата на 30 Avenue Montaigne с културата на Япония.

.

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Снимки и прес инфо: Dior 

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара