Dior Haute Couture Fall-Winter 17/18

И тази есен, колекцията висша мода на Диор вдъхновява жената да мечтае за далечни места и пътешествия. От една страна, имаме карта на петте континента от 1953г., която се появява в архивите на Диор, отразявайки разширяването на Камарата по целия свят. От друга страна е  твърдението на дизайнера в автобиографията "Диор от Диор": "Пълна колекция е тази, която обхваща всички типове жени, всички страни ". И двете вдъхновения ръководят Мария Грация Чиури, художествената директорка на дамските тоалети, за създаване на колекция Haute Couture за сезон есен/зима 2017-2018.

 

За дизайнерката атласът символизира желанието за далечни земи, необходимостта да пътувате, за да откриете света и себе си, да се изпълните с емоции, да растете  и да се развивате. Неспокойна като първите жени изследователи, които преодоляха географски и психологически граници, тя е привлечена от нюанса на героинята. Така се стига го заемане на елементи от мъжкия гардероб и смесването им с  етнически елементи. Благодарение на чувствителността й и новите технологии, износените мъжки тъкани се трансформират в блестящи повърхности и сака, върху якета, палта, блузи и др. Сака, напомнящи авиаторските якета се комбинират с  плисирани кожени поли. В същото време, мъжката фудера от Стивън Джоунс, който тази година празнува 20-годишнината си като дизайнер на  Диор, напомня заа изследователи като Фрея Старк.

 

Пътят, поет при това завръщане, става за Мария Грация Чиури, топография на емоциите: цветове, цветя и бродирани таро карти сами стават атласи върху панделки и вечерни рокли в коприна и тюл, в пепелно сиво  с розови или нощни нюанси на кадифе.

 .

Художникът Пиетро Руфо, с когото Мария Грасия Чиури споделя творческа връзка, проектира декора, който обръща Земята и небесната сфера с поетична благодат.

 

 

 

Статията подготви; Христина Лозанска

Снимки и прес инфо: Dior @ Paris

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара