Chanel couture - живота в Париж

Всеизвестен факт е, че Париж е най-красивият град в света. Айфеловата кула е един от най-възхитителните паметници. А под стъкления таван на Гранд Пале, 38-метровото възпроизвеждане на Айфеловата кула налага своето величие. Навсякъде, столове от парижки паркове подканват за спокойна разходка и преоткриване на Париж. Така Карл Лагерфелд отдаде почит на Париж в декор, който е като красив есенен ден: "Това е визия за съвременната парижанка. Тук линията е много очертана и графична, много модерна" Обяснява Карл Лагерфелд. Неговите парижанки излизат с шапки, носейки ботуши или закичени до безкрайност.

Този сезон класическото яке от туид идва като дълга туника или е изрязано и с двойно закопчаване;  Ръкавите му са извити или облечени с безкрайни ръкавици без пръсти и букети от пера процъфтяват тук и там. Туидът  се носи с куполни или обшити поли, тръбни рокли или широки костюми. Силуетът е графичен, поддържан от туид, мохер, сива, черна и бяла вълна, есенни палитри в синьо, бургундско и зелено.

Вечерните предложения в колекцията са  среднощно син шифон, черна копринена  рокля с тюл и сатена с двойна бродерия, която  блести като Айфеловата кула в зимна нощ; Колоритни мотиви с геометрични линии украсяват пептурни бустири, дълги розови рокли и други, декорирани с  нагънат тюл или украсени с пера. Финала бележи изключителна булчинска рокля.  Булката излиза на сцената с величествена рокля в бял сатен с двойно покритие, обвита в гирлянди от пера, наподобяващи букети от камелии.

Ако зимната колекция висша мода на Шанел трябва да се опише с една дума, то тя със сигурност би била Париж. Градът на любовта, вдъхновение на стотици творци и дизайнери. Домът на Шанел. 

 

 Снимки и прес инфо: Chanel @ Paris

Автор: Христина Лозанска

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара