Chanel Cruise Spring-Summer 2018

Responsive image

Пастелното небе привечер, отразяващо се  в очертанията на бледо синьо море, освен, че е мечтана гледка за мнозина, представлява и декора, който Карл Лагерфелд избира за  круизната колекция на CHANEL 2017/18 La Modernité de l'Antiquité.

Този сезон дизайнерът избираза своя муза френската актриса Marine Vacth.  На този фон, който надхвърля времето, пропито с леко спокойствие, Marine Vacth се вкарва в нежни рокли, изработени от туид в тонове охра и камък. С цип или преплетени, те са закрепени чрез просто въже, обвързани с метални пръстени. Актрисата  изглежда като богиня в скулптурна рокля от креп с широка талия изтъкана с пайети, за да отрази аспекта на мрамора.

Спомняйки си богатството на една култура и история, сагури украсени със стъклени мъниста идревни символи украсяват шията, коланите са гирлянди от цветя в златиста кожа, докато ръкавиците придават нова модерност на промазания метал. Marine Vacth има красотата на гръцката героиня чието лице и особености са сублимирани с обеци във формата на стрели, украсени с цветя или бухалката на Атина. Косата й се държи назад с бижута или обикновени панделки, краката й са обвити в кожа или туид под формата на гладиаторски сандали.

Почитател на древния свят, Карл Лагерфелд  представя своята визия за жената на Гърция, чийто силует и елегантност  са в съвършена хармония с духа и външния вид на CHANEL.

 

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Снимки и прес информация: CHANEL

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара