CHANEL Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear

Този вторник, 3 октомври 2017 г. в Гран Палас, Карл Лагерфелд представи колекцията CHANEL Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear  на фона на скали и вода, пресъздаващи  Гол дю Вердон, известен каньон с множество водопади, разположен в южната част на Франция. Този сезон дизайнерът рисува модната история във водни нюанси. Палитра, светеща от злато и сребро, отразяваща отблясъците на слънцето и луната върху повърхността на водата, мътните акваперии в синьо, бяло и зелено, деликатни розови цветове и живи нюанси, напоени с енергията на природата.

В колекцията намират своето място любимите материи на дизайнера. От туид до натрошена гладка коприна, от шифон до дантела. Богато бродирани капки вода, се появяват всеки път, когато става въпрос за игра между светлина и вода. Игра, която докосва и материалите: кожата е съчетана с туид на сутиените и мини-полите. Рокли и широки якета се предлагат в тъкан туид, удължени с ресни, които треперят като високи водни растения, докато роклите падат свободно надолу. Сакото е съчетано с изрязани панталони в земни тонове, с геометрично зашита рокля или с къса пурпурна риза.

Контрастиращи стриктни и еластични, къси и дълги ... XL блузи в бял шифон, обвързани със шал, се носят с прави мини поли. Призивът към лекота и мекота се илюстрира от роклите в натрошена, размазана дантела или в плюшена коприна. Рокли във вафлирана шифон, бродирани с кристални висулки, придружават тези с плисета, а други с панделки и мрежи създават усещането за вълни.

 .

С елегантния си хумор Карл Лагерфелд допълва визията на жената CHANEL с малки шапки с широки периферии, ръкавици без пръсти, дъждовни обувки и ботуши над коляното в прозрачна пластмаса. Обикновените камъни са придружени от саутари и огърлици от кристални мъниста. Чантите са водоустойчиви: през този сезон чантата GABRIELLE на CHANEL е в "иглена" PVC и в гума, а торбичката BOY CHANEL е в ирисцентен  PVC

.

Посланиците  G-dragon, Marine Vacth, Caroline de Maigret, Anna Mouglalis, Liu Wen and Alessandra Mastronardi, актрисите  Monica Bellucci и Clémence Poesy, певците Ibeyi, както и Cindy Crawford и Inès de la Fressange аплодираха творчеството на Карл Лагерфелд за колекцията CHANEL Spring-Summer 2018 Ready-to-Wear.

 

 

Статията подготви: Христина Лозанска

Снимки и прес информация: Chanel corp @ Paris

Препоръчани статии

Оставете коментар

0 коментара